Известие

Collapse
No announcement yet.

Какво да гледам при избора на 145 JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Какво да гледам при избора на 145 JTD

Здравейте на всички от този интересен форум. Насочил съм се към покупката на първата кола в живота си и ми взе сърцето именно вашата любима марка. Като фаворит ми е 145 1.9 jtd поради ниския разход и добрите изгледи за по-нататъшен тунинг, Тъй-като съм нямал стълкновение с тази марка изобщо бих искал да зная за какво да гледам при изборана една такава дизелова алфа. Интересуват ме основните проблеми на една такава 9-10 годишна кола за който трябва да внимавам че да не дам още колкото за полочин кола след това. Ще съм благодарен на всеки който ме открехне за някое трикче с което проверявам здравината и състоянието на колата. Благодаря Ви предварително!
    AR 156 2.4 JTD 98' RED ~200 bhp - EX
    Seat Toledo 1L 1,9 TDI EX
    AUDI A4 Avant B5 1,9 TDI ~150 H.P Quattro

Ами слушай за странни шумове по мотора . Виж дали турбото надува като хората . Гледай да не пуши прекомерно . Ходовата част се лекува лесно
    145 1.6 ТС '97 ех.
    145 1.9 JTD '00
    307 CC 2.0 '04

Comment

Ако за 20 000 километра не си я купиш поне още веднъж тая кола, значи си голям късметлия! Но като изключим скъпата поддръжка, Алфа Ромео си е номер едно, заеби скучните немски марки!
      sigpic

Alfa Romeo 146 1.4 16V T.S 103 HP

Comment

защо на дизел си се спрял колега ?
        икономият от гориво която ще направиш при 10 годишен турбо дизел може да излезе бая солена .

Comment

За мен най-добрият вариант е колата да се закара в сервиз и да се огледа както трябва (аз така направих и не съжелявам). Иначе колегите са ти казали - най-важно е моторът и турбото да са наред .. другото са консумативи общо взето

Добър избор - ако колата е читава няма да съжаляваш изобщо
          Alfa Romeo 155 1.8TS '93
          Alfa Romeo 146 1.9JTD '99

Comment

Колега аз си направих обстоен оглед на всичко (обстеен около два часа преглеждане возене клатене и т.н. тоя на борсата беше откачил ама кво ме интересува)и за мен наи-важното беше мотора да е перфектен и така и излезе мотора е часовник но окачванете беше зле ама предпочитам да дам пари за окачване отколкото за мотор (тва вече си е мое мнение де) а МНОГО ВАЖНО е също да няма зверски удари!Успех в избора!
            Fiat Punto 1.2 75 ELX
            EX-Alfa Romeo 146 1.9JTD Diesel surprise
            EX-Alfa Romeo 155 2.0 8V
            EX-Fiat Bravo 1.6 16V Sx

Comment

Е добре бе хора Fiat Bravo 1,9 jtd по-добър избор ли е? И си мислех че тоя 9 годишен дизел е здрав мотор? Държа на дизел защото колата ще се кара основно в града а разход 11-12 ще идва в повече, а и за турбо спарковете се говорят че се чупят доста...
              AR 156 2.4 JTD 98' RED ~200 bhp - EX
              Seat Toledo 1L 1,9 TDI EX
              AUDI A4 Avant B5 1,9 TDI ~150 H.P Quattro

Comment

Нищо му няма на дизела...просто закарай колата да я поогледат хубаво.
                Дали ще е 10 годишен дизел или 10 годишен бензин, все пари ще хвърляш по него...поне в бензиностанцията да са по-малко....
                156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първо ДИАГНОСТИКА НА мотора ,на компа всичко си казва, после оглед от долу и ако ти хареса ???? Иначе за една година каране само дебитомер,по ходовата част -нищо,учудващо здрава излезе
                  145 1,9 JTD [6:06:37 AM] emigranta_de каза: a JTD varvat mnogo . Печка POWER

Comment

Working...
                  X